Fietsers van de 25, 45 en 60 km starten gezamenlijk om rond 8:30 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers start er een 2e groep om 9.30 uur. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Onderweg is er een gratis koffiestop. Liever sneller fietsen? Download het gpx-bestand en fiets op eigen gelegenheid. Starten kan dan tot 10.30 uur.

De inschrijving wordt binnenkort geopend. Bekijk hieronder de routes van vorig jaar.

 
25 km met toerfiets, tandem of e-bike

Vorig jaar fietsen we door Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn (alleen bij start om 8.35 uur), een openluchtmuseum dat door levende geschiedenis Nederland tijdens de Romeinse tijd laat zien. Via het Rijnplein in Alphen aan den Rijn, waar een Romein je de nodige verhalen vertelt, fietsten we terug naar Zwammerdam waar vorig jaar de start en finish waren.

 
45 km met toerfiets, tandem of e-bike

We fietsen eerst door Museumpark Archeon (alleen bij start om 8.35 uur) en vervolgens via archeologisch park Matilo  en het Rijnplein in Alphen aan den Rijn terug naar Zwammerdam. .

Afstand: 45 km

 
75 km met racefiets 

Onderweg maakten we stops bij Museum Archeon, archeologish park Matilo in Leiden, Praetorium Agrippinae in Valkenburg en Brittenburg in Katwijk. Via het Rijnplein in Alphen aan den Rijn fietsten we naar de finish in Zwammerdam. Onderweg was er een koffiestop.

 

Afstand: 75 km

 

 
110 km met racefiets
Onderweg maakten we stops bij Museum Archeon, archeologish park Matilo in Leiden, Praetorium Agrippinae in Valkenburg en Brittenburg in Katwijk. Via het Rijnplein in Alphen aan den Rijn fietsten we naar de finish in Zwammerdam. Onderweg was er een koffiestop. 

 

Afstand: 110 km

 

 

Reglement

 • Een deelnamebewijs is pas definitief geldig als het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is betaald.

 • Deelname is geheel op eigen risico.

 • Na ontvangst van het inschrijfgeld is teruggave van het inschrijfgeld niet mogelijk.

 • Mocht het evenement vanwege externe omstandigheden, zoals extreme weersomstandigheden of het overlijden van iemand van het Koninklijk Huis, niet plaats kunnen vinden, dan wordt het inschrijfgeld niet terug betaald. De organisatie beslist over het afgelasten van het evenement.

 • Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren. Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu.

 • We werken tijdens de Limes Classic samen met fotografen die een sfeerimpressie maken van het evenement. Deze foto’s worden gebruikt voor de website van het evenement, Facebook, Instagram en Twitter. Door je in te schrijven ga je akkoord met het gebruik van deze foto’s op de hiervoor beschreven media. Volgens de geldende AVG-bepalingen kun je ons verzoeken een foto offline te halen. Gebruik hiervoor het contactformulier op deze website.

 • Deelname aan de tocht en toegang tot de verzorgingsposten is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers.

 • Deelnemers zijn verplicht een stuurbordje te dragen.

 • Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. De persoonlijke gegevens op het deelnamebewijs worden onder geen enkel beding gewijzigd door de organisatie.

 • Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers. Het gebruik van volgauto’s is verboden. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

 • Met het accepteren van het stuurbordje verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken over een deugdelijke fiets.

 • Deelnemers geven met hun inschrijving toestemming voor gebruik van gegevens door sponsoren van de Limes Classic voor promotiedoeleinden en evenementen. Ook geven deelnemers toestemming voor de publicatie van foto’s waarop zij staan afgebeeld.